Waarom werken met A-Gas Rapid Recovery?

“Bij meer dan 25 kilogram koudemiddel bent u knettergek als u zelf gaat afpompen”, zegt Edwin Ernste lachend. Hij is countrymanager bij A-Gas en verantwoordelijk voor de operationele- en salesactiviteiten in de Benelux. “Ik zeg dit letterlijk als ik bij klanten zit”, voegt hij er nog aan toe. “En ik meen het ook daadwerkelijk. Ik durf te zeggen dat dit absoluut circulair is.”

Behalve actief met het afpompen van koudemiddelen is A-Gas leverancier van koudemiddelen en verwerker van afvalkoudemiddelen. “Wij bieden een totaalpakket aan”, vervolgt Ernste zijn verhaal. “We kunnen koeltechnische bedrijven ondersteunen in hun hele proces en dat wordt erg gewaardeerd.” Het ontzorgen gebeurt door middel van een servicedienst die actief is in de Benelux en Duitsland: A-Gas Rapid Recovery. “Met Rapid Recovery helpen we koeltechnische bedrijven onder meer met het efficiënt en snel afpompen van koudemiddelen uit hun installaties. Onze dienstverlening is al interessant vanaf 25 kg.”

Zelfontworpen afpompapparatuur

A-Gas beschikt over een groep koeltechnische monteurs en over speciale trucks met zelfontworpen afpompapparatuur. “Hiermee kunnen we afstanden overbruggen tussen de 60 en 120 meter. Daardoor hoeven we dus niet meer met cilinders naar daken te slepen. We leggen gewoon de slangen ernaartoe en pompen af met snelheden tussen de 300 en 1.000 kg per uur.”

Die snelheid is een groot voordeel, vertelt Ernste. “En de rompslomp die erbij komt kijken hebben klanten ook niet, want die nemen wij van ze over. Bedrijven zijn bovendien geen koeltechniekers kwijt voor deze relatief simpele maar arbeidsintensieve werkzaamheden, en wat er ook nog bijkomt: wij regelen de totale werkvoorbereiding en de administratie. Daar heeft de koeltechnisch installateur dus ook geen omkijken naar. Vanaf 25 kg is het trouwens ook heel interessant vanuit economisch oogpunt. De besparingen lopen uiteindelijk bij de grotere volumes op naar 70 tot 90%. En daar waar je te maken hebt met heel kritische bedrijfsprocessen, zorgen wij ook nog dat de machines zo kort mogelijk stilstaan.”

Uitfasering koudemiddelen

De reden dat de servicediensten zo aanslaan, heeft volgens Ernste onder meer te maken met de uitfasering van koudemiddelen. “Er worden veel nieuwe installaties geplaatst, waardoor oudere installaties moeten worden gesloopt en het koudemiddel eruit moet”, licht hij toe. “Op dit moment zijn wij bovendien dag in dag uit betrokken bij projecten waarbij we installaties met een koudemiddel met een hoog GWP (Global Warming Potential) – en dus ernstig vervuilend voor het milieu – vervangen door koudemiddelen met een lager GWP. Dat gebeurt heel veel in de supermarktindustrie en agrarische sector.”

Die lagere GWP is minder slecht voor het milieu, vertelt Ernste. “Daarnaast heeft het ook invloed op de beschikbaarheid. Omdat de koudemiddelen met een hoog GWP uitgefaseerd raken, heb je ook te maken met een prijsissue, want daar waar de vraag hoog is en de beschikbaarheid laag, stijgen de prijzen. Dus wanneer de eindklanten nog niet toe zijn aan een nieuwe installatie – of ze kunnen hem nog niet betalen – is het een goede optie om de koudemiddelen met een hoog GWP te vervangen door een laag-GWP-koudemiddel.”

“We werken daarbij ook nauw samen met de koeltechnische bedrijven waarbij het retrofitproces wordt ondersteund, aldus Ernste. “Dit door middel van het afpompen en afvullen van de installatie, de afvoer van het koudemiddel en de levering van laag-GWP-koudemiddelen.”

Duurzaamheid

In de servicediensten zit dus al een stukje duurzaamheid, maar het kan nóg duurzamer. “Op onze site in Eygelshoven, helemaal onder in Zuid-Limburg, beschikken we namelijk over de technologie waarmee we in staat zijn om afvalkoudemiddelen volledig te regenereren. Dat houdt in dat we koudemiddelen die niet meer voldoen aan de AHRI 700-standaarden volledig op de juiste specificaties kunnen brengen. Dat zijn de specificaties waar een nieuw koudemiddel aan moet voldoen. Wij kunnen dat met zowel complexe blends – een koudemiddel dat uit meerdere componenten bestaat – als met gemixt koudemiddelafval.”

“Wij zijn dus in staat om al die producten die door elkaar zitten, toch nog volledig te verwerken”, meldt Ernste. “Hierdoor zijn ze uiteindelijk na het totale verwerkingsproces weer geschikt voor hergebruik. Bij ons worden afvalkoudemiddelen niet ter vernietiging aan verbrandingscentrales aangeboden. We brengen ze weer opnieuw op de markt, en dat is echt een uniek proces. We zijn wereldwijd de enige partij die dat op deze schaal kan.”

“We kunnen bovendien alle synthetische koudemiddelen verwerken, de CFK’s, HCFK’s, HFK’s én HFO’s. Zowel niet-brandbare als brandbare koudemiddelen. Omdat we te maken hebben met de uitfasering van koudemiddelen en de quotaregeling is een ander groot voordeel ook nog dat het koudemiddel dat we gaan hergebruiken, niet onder de quota valt. Hiermee zorgen we dus ook dat koudemiddelen beschikbaar en betaalbaar blijven voor de markt. En ook dat is voor de koeltechnische bedrijven en hun eindklanten erg belangrijk.”